Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!



A Farsangi Szalagos Fánk Titka

Süssünk fánkot!

Hamarosan itt a farsang.


De mi a szalagos fánk titka?




Eláruljuk, mitől lesz szép szalagos!


A képek megukért beszélnek!


Az igazán finom és tetszetős fánkokat egyik kedves vásárlónk sütötte nekünk.

Elkértük a bakonyban élő család 1919-es receptjét és kaptunk mellé pár jótanácsot is.

Ezeket a praktikákat ők is felmenőiktől tanulták.

Állítása szerint egyik titka a jó minőségű alapanyagok, valamint a lágyra gyúrt és megkelt tészta, de ezen kívül mást is elárult nekünk az igazi szalagos fánkról.

A recept után ezt el is áruljuk!


Egy kis részlet az 1919-es családi receptkönyvből:



Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket

 

Íme a recept:

 


Farsangi szalagos fánk.

Hozzávalók 30-40 darab fánkhoz:

0,5 kg búzaliszt (BL55) - Minőségi adalékanyag mentes lisztet itt találsz!

kb. 2,5 dl házi tej

2 dkg élesztő

1 kanál porcukor

6-8 dkg olvasztott vaj

3 db tojássárgája

1 kávéskanál természetes só - Parajdi só itt!

2 kanál rum ( jót tesz a tésztának, de nem kötelező )


A sütéshez:

étolaj - Hidegen sajtolt napraforgó olajat itt találsz!


A díszítéshez:

lekvár - Lekvárokból itt válogathatsz!

porcukor

 

 

Elkészítése:


1. Az élesztőt langyos cukrozott tejbe tesszük és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.

2. A tálba szitált lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját, a sót valamint a rumot, majd addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.

3. Az így kapott tésztát takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.

4. Ha a tészta megkelt, vékonyan lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű szaggatóval fánkokat készítünk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10-20 percig kelesztjük.

5. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk és csak ezután sütjük ki.


Sütés:


Forró olajban, de alacsony lángon, kis adagokban sütjük. Figyeljünk arra, hogy az olajban is dagadni fog. Amikor beletesszük az olajba, fedőt is tegyünk rá ( kb. 2-3 perc) , majd fordítsuk meg és lassú tűzön a másik oldalát is arany barnára sütjük, ekkor már fedő nélkül.

A kész fánkokat kiszedjük, lecsöpögtetjük (akár egy szűrőkanál is megfelel erre a célra) majd porcukorral megszórjuk, és a közepét lekvárral töltve tálaljuk.


És mi a titka? Azt is elmondták nekünk!

Ami nagyon lényeges a szép szalagos fánkhoz:


A fánk akkor lesz szalagos és könnyű, ha jó alapanyagokból dolgozunk, és lágy a tésztája.

A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van.

A második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.

Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég.

Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.

 

Ha mindent jól csináltál, akkor te is ilyen fánkokkal dicsekedhetsz majd:

 



Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!

Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket


Ajánlott cikkeink:


A Lusta Aszzony fánkja - Te ismered?

A Sütés Jó Móka - Süssünk együtt kenyeret

Magvas Mézes Sült Alma - Gyors és egészséges finomság

 

 

 

 

 

YjM1O