Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!



Magvas Mézes Sült Alma - Gyors és egészséges finomság

Szinte mindenki fel tudja idézni magában a sült alma illatát.

Most képzeld el mindezt pirított dióval, édes tésztával, aszalt meggyel és szilvával, valamint egy csipetnyi fahéjjal!

 

Ha valami édesre, mégis természetesre vágysz, akkor ez a sült alma desszert kíváló választás!

 

Előnye, hogy nagyon hamar elkészíthető, így a váratlan vendégeknek is finom meleg étel különlegességgel szolgálhatunk, vagy egy kis nassoláshoz is tökéletes felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Ha netán még nem próbáltad, akkor legyen ez a következő gyors desszert az asztalodon!


 

 

 

Mi így fogtunk hozzá:


Az alap:

5 darab alma


Alsó édes tésztatöltelék:

1 ek cukor

5 ek liszt

2 ek olvasztott vaj, vagy napraforgó olaj

2 ek tej

1 db tojás

3 késhegynyi sütőpor

2 db durvára tört zabkeksz

Csipet parajdi só

Fahéj


Felső pirított magvas töltelék:

Aszalt meggy

Aszalt szilva

Tökmag

Dió

Méz

 

 

Kezdetnek kezdjük el pirítani a diót, majd fél perc múlva adjuk hozzá a tökmagot is.

Mikor a tökmag elkezd pattogni és kigömbölyödni, le is zárhatjuk, hisz a forró serpenyő még tovább pirítja.

Ha jól csináltad, akkor ilyen lesz:


 

 

 

Pirulás közben foglalkozhatunk az almákkal, hisz úgyis meghalljuk a tökmag első pattogását.

Megmossuk, majd a közepét kivágjuk.

Mi improvizáltunk és egy szaggatót használtunk a belső maghéj eltávolítására, mindkét oldalról, valahogy így:

 

 

 

Persze ezt ügyesebben is el lehet végezni :)

Ha készen vagyunk, akkor az almák alját vágjuk egyenesre, hisz majd ide töltjük a sütitésztát és nem akarjuk, hogy kifolyjon.

Ha már a tésztánál tartunk, keverjük is ki az összetevőkből. Nincs más dolgunk, mint egyenletesre keverni, méghozzá olyan állagúra, hogy könnyen az almába tölthető legyen. A legvégén tegyük bele a durvára tört zabkekszet. Ez kellemes kontrasztot ad majd a mi kis finomságunknak. Másik előnye pedig, hogy a felesleges nedvességet is felszívja.

Mi még az aszalt szilva egy kis részét is hozzáadtuk, hisz attól csak finomabb lesz!

 

 

 

 

Ezek után tegyük az almákat egy tálba, vagy tepsire.

Cseppentsünk mindegyik alá pár csepp olajat, majd jöhet bele a tészta.

Töltsük őket félig.

A pirított magvakat keverjük össze az aszalt meggyel és szilvával, amit előzőleg kellő méretűre aprítottunk, majd töltsük teli vele az almákat.

Ezután jöhet a méz.

Kiskanállal óvatosan csurgassuk, hogy legyen ideje befolyni a magvas aszalványos töltelék belsejébe.

Ha mindezzel megvagyunk, akkor irány az előmelegített sütő és 150-200 fokon készre sütjük.

 

Íme a végeredmény:

 

 

 

 

 

 

Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!

 

 

Ajánlott cikkeink:

A Sütés Jó Móka - Süssünk együtt kenyeret

A Farsangi Szalagos Fánk Titka

 

 

 

 

 

ZDRjNGNk