Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!



Lusta Asszony Fánkja. Te tudod hogyan készül?

Lusta Asszony Fánkja.

Te hallottál már róla?


Mi a hétvégén ezt is megkóstolhattuk.


Nardai Anita a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfője valamint a Falatnyi Pékség üzemeltetője megmutatta nekünk, hogyan is készül a lusta asszony fánkja, a forgácsfánk, valamint a rózsafánk.

A sok finomság, amit közösen sütöttünk, pillanatok alatt elfogyott.


Megosztjuk a recepteket és a praktikákat veled is!

Olvasd el, hogy is készül!

 

A lusta asszony fánkja

Kedvelem a Hazai Piacot :) Kedvelem / megosztom a cikket


A lusta asszony fánkja

Hozzávalók:

0,5 kg BL 55-ös liszt

2 dkg élesztő

1 tojás sárgája

0,5 liter kefir.

csipet parajdi só


Vicces, hogy ezt a fánkot milyen egyszerű elkészíteni.

A hozzávalókat összedolgozzuk egy habverővel, majd fél órát hagyjuk állni.

Ügyeljünk arra, hogy a tészta állaga sűrű, de folyós legyen.

Ezek után kanállal a 180°C-os forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük.


Apró praktika:

- A kefirt keverjük el a tojássárgájával. A lisztre morzsoljuk rá az élesztőt, a sót pedig ne az élesztőre tegyük rá.

- Ha elkészítettük a tésztát, akkor nem szükséges azonnal mindet kisütni, hisz hűtőben tárolható, így mindig frissen sütve fogyaszthatjuk! Csak vedd ki a megfelelő mennyiséget, óvatosan keverd át, pihentesd újra egy fél órát szobahőmérsékleten, és már sütheted is!

 

Forgácsfánk, vagy Csörögefánk

Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket


Forgácsfánk, vagy Csörögefánk

Hozzávalók:

0,4 kg BL 55-ös liszt

10 dkg vaj

4 dkg cukor

1 dl tejföl

4 tojás sárgája

kb. 1,5 dl tej

csipet parajdi só

 

A tojások sárgáját a tejföllel és az olvasztott vajjal összekeverjük.

Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük hozzá a liszthez és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.

A tésztát kétfelé vágjuk majd két cipót formálunk belőle, ezzel később megkönnyítjük a tészta kinyújtását.

A két cipót letakarva kb. 1 órát pihentetjük, hogy az alapanyagok kellően összeérjenek.

Ezt követően kinyújtjuk, jó vékonyra (1-2 mm), majd derelye szaggatóval rombuszokat vágunk belőle, melynek közepét szintén bemetsszük.


Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket


Forró olajban ropogósra sütjük.

Tálalás előtt porcukorral hintsük meg.

Önmagában, vagy lekvárral kínáljuk.

 


Rózsafánk

Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket


Rózsafánk

Hozzávalók:

0,4 kg BL 55-ös liszt

10 dkg vaj

4 dkg cukor

1 dl tejföl

4 tojás sárgája

kb. 1,5 dl tej

csipet parajdi só

 

A rózsafánk  elkészítése nagyban hasonlít a csöröge fánkéra, így az első lépések azonosak.

A tojások sárgáját a tejföllel és az olvasztott vajjal összekeverjük.

Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük hozzá a liszthez és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.

A könnyebb kezelhetőség végett a tésztát kétfelé vágjuk majd két cipót formálunk belőle.

A két cipót letakarva kb. 1 órát pihentetjük, hogy az alapanyagok kellően összeérjenek.

Ezt követően kinyújtjuk, 2-3 mm vastagságúra.


Ha a tészta nyújtásával megvagyunk akkor három különböző méretű pogácsaszaggatóval azonos mennyiséget szaggatunk.

A kapott korongok széleit ~1 cm mélyen 4-8 helyen metszük be.

A bevágott lapocskákból hármat tegyünk egymásra, majd a közepét óvatosan összenyomva megkapjuk a kész fánkocskákat. Ha maradt tojásfehérje, akkor az összerakás előtt a korongocskákat azzal is bekenhetjük középen, hogy jobban összetapadjanak.

180°-os forró olajban sütjük, míg el nem kezd aranybarnára váltani mert amikor kivesszük, még sötétedni fog. Sütés közben csak óvatosan fordítsuk  meg, nehogy szétessen. Fontos, hogy először a tetejét süssük ki.

Tálalás előtt porcukorral hintsük meg, majd a közepét lekvárral díszítsük.

 

Jó sütögetést kívánunk!


Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!

Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket


Ajánlott cikkeink:

 

A Szalagos Fánk Titka

A Sütés Jó Móka - Süssünk együtt kenyeret

Magvas Mézes Sült Alma - Gyors és egészséges finomság

 

 

 

 

 

OGQ0NmE4M