Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!


Kezdőlap » » Fűszerpaprika 250 g Fűszerpaprika Csipős 250g


Fűszerpaprika 250 g Fűszerpaprika Csipős 250g

img

 

Cikkszám: 209007
Ára : Nettó: 622 Ft
Ára : Bruttó (27.0 %):
790 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Termékleírás

Paprika

Fűszerpaprika-Csipős

250 g

Ára: 790,-Ft/db, Egységára: 3160,- Ft/1 kg

 

Kiváló minőségű 100% magyar fűszerpaprika, a napsütötte Alföldről.

A magyar föld a Kárpát-medence sajátossága adja, hogy hazánkban terem a legzamatosabb, legértékesebb fűszerpaprika. Ez az adottság, továbbá a termés feldolgozásának kiváló technológiája tette magyar fűszerként méltán világhíressé ezt a növényt.

A népi hiedelmek a paprikát számtalan jótékony hatással ruházták fel. Amint ez többnyire történni szokott, a tudományos kutatás az idők folyamán a paprikával kapcsolatban is kiderítette, hogy a népi hiedelmek mélyén ősi tapasztalatok rejlenek. Sok tudós, kutató foglalkozott a paprika egyik hatóanyagával, a capsaicinnel. Hőgyes Endre magyar orvostudós már 1878-ban kivonta a paprikából a csípősséget okozó hatóanyagot, a capsaicint, és kísérletekkel mutatta ki, hogy annak hatására fokozódik a nyál- és gyomornedv elválasztása, élénkebbé válik a bélműködés.

A későbbi kutatások igazolták, hogy a paprika fogyasztása elősegíti az emésztést, és ezzel kedvező hatást gyakorol az egészségre. A paprika további, addig ismeretlen jó tulajdonságait hozták felszínre Szent-Györgyi Albert professzor kutatásai. A Nobel-díjas tudós a szegedi egyetemen lévő laboratóriumában 1936-ban frissen szedett fűszerpaprikából állított elő C-vitamint. Kiderült, hogy a zöld színű csövekben 175 mg, a sárgákban 250 mg, a pirosakban pedig 340 mg Cvitamin van 100 g paprikára számolva, tehát minden zöldségféle közt a paprika a leggazdagabb vitaminforrás, négyszer-ötször annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Az igazsághoz tartozik, hogy az őrölt fűszerpaprikában a raktározás ideje alatt a C-vitamin mennyisége fokozatosan csökken. A légmentes, fényzáró csomagolás azonban lassítja, csökkenti a vitamin leépülését.

Nagyon gazdag A-vitaminban is a magyar paprika: a benne lévő provitaminokat (elővitaminokat) a máj alakítja át az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminná. A felnőtt ember napi 2 mg A-vitamin szükségletét 34 g őrölt fűszerpaprika biztosítja. Jelentős (10-12%) cukortartalma is van a paprikának, melynek 90%-a szőlőcukor. Az őrölt fűszerpaprikában a nyersrosttartalom 20-24%. Fontos alkotórészei az illóanyagok, fehérjék, szerves savak és ásványi anyagok, melyek kellemes, fűszeres ízét, aromáját adják. Az őrleményben lévő magolaj antioxidáns hatásával biztosítja, hogy a paprika nem avasodik. Szent-Györgyi professzor fedezte fel azt is, hogy a fűszerpaprika- az érrendszer számára fontos - P-vitamint is tartalmaz. Van a paprikában azonkívül B1- és B2-vitamin is.


 

 

 

Igazi Hungarikum

Prémium besorolású

NDhhZWFk