Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!


Kezdőlap » » Paradicsomlé - 100% -os Natúr Paradicsomlé 3l


Paradicsomlé - 100% -os Natúr Paradicsomlé 3l

3 literes Paradicsomlé

img

 

Cikkszám: 100330
Tároló doboz:
Ára : Nettó: 1 409 Ft
Ára : Bruttó (27.0 %):
1 790 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Termékleírás

Paradicsomlé 100% Natúr

Natúr Rostos Paradicsomlé Utántöltő

3 literes 100%-os Rostos Magyar Paradicsomlé

 

- Tartósítószer és színezék mentes!

- Magyar termelők gyümölcséből készült!

- Hozzáadott cukor mentes!

- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!

 

Mi van a natúr paradicsomléban? Egyszerű: Csakis 100% paradicsom!


A gyümölcslé tartósítása, tartósítószerek helyett kíméletes hőkezeléssel történik, hogy az a lehető legtöbb vitamint, és beltartalmi értékét megőrizze.

Összetevők: 100% rostos paradicsomlé.

Paradicsom rostos zöldséglé

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
energia 238 kJ / 56 kcal
zsír 0 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 7 g
-amelyből cukrok 5 g
rost 1,0 g
fehérje 0,9 g
0,08 g

 

Paradicsom


Alig akad valaki, aki ne lelkesedne egy finom, kemény húsú, zamatos paradicsomért, vagy ne futna össze a nyál a szájában némi mediterrán ízesítésű paradicsomos tészta láttán. Pedig a paradicsom korántsem volt ilyen közkedvelt, sőt...

A növény Dél-Amerikában őshonos, feltehetően az ott lakó indiánok már Kr. e. 3000 évvel használták és termesztették. Innen jutott el szintén még az ókor kezdetén Mexikóba, ahonnan pedig a Kr. u. 16. századig kellett várnia, hogy elindulhasson lassú és rögös világhódító útjára.

Ejtsünk néhány szót e zöldség hazai történetéről. A 20. század elején már háztartásokban befőzték a paradicsomot, de bármilyen meglepő, 1910-ig hazánkban nyers formában nem fogyasztottuk. Ennek nem a mérgezéstől való félelem, hanem az akkori ízlés volt az oka. Aztán lassan kezdtük megkedvelni, kezdetben még a gerezdes, ráncos felszínű fajtákat termeltük, majd a konzervipari igényeknek megfelelően az 1930-as években áttértünk a sima felszínűek- re, hiszen azt lényegesen egyszerűbb volt tisztítani. Ma már az étkezések és ételek, akár a magyarosnak tartott ételek elengedhetetlen része lett a paradicsom.

Kalandos története és páratlan zamata mellett a paradicsom több gyógyhatással is rendelkezik, melyeket számos vizsgálatban sikerült igazolni. 

Antioxidáns hatás

A paradicsom rendkívül gazdag antioxidáns vegyületekben, elsősorban a piros színét biztosító likopinban. A likopin nagyon jól hasznosul az emberi szervezetben és szabadgyök fogó tulajdonsága révén számos betegség kialakulását előzheti meg.

Jelentősen csökkenti a vérben a zsírok oxidációját, ezáltal érfalvédő hatással bír. 15 napon keresztüli rendszeres paradicsom, vagy paradicsomtermék (ketchup, szósz, sűrített paradicsom, paradicsomlé, stb.) jelentősen növeli a vérzsírok oxidációval szembeni védelmét. Azt is kimutatták, hogy a paradicsomból készült kivonat képes megakadályozni oxidatív károsodásnak kitett sejtek elpusztulását. A likopin mellet C-vitamin tartalma is jelentős, mely szintén fokozza az antioxidáns és sejtvédő hatást. Az is érdekes, hogy ez a rendkívül erős antioxidáns hatás leginkább olívaolajjal együtt jelentkezik, egyes vizsgálatok arra utalnak, hogy a napraforgóolajjal fogyasztott paradicsom e tekintetben nem olyan hatásos, vagy akár hatástalan is lehet. Ennek különös jelentőség elehet cukorbetegek esetén, akiknél a szabad gyökök károsító hatása nagyon intenzív, ezért igen nagy szükségük van a paradicsom biztosította étrendi védelemre.

Daganatellenes hatás

A paradicsomot elsősorban prosztata daganatok esetében találták hatékonynak, de beszámoltak emésztőszervi és mellrákok megelőzésében mutatott kedvező hatásáról is. Igazolták, hogy minél magasabb a vérben a likopinszint, annál kisebb az esélye a rosszindulatú daganatok kialakulásának. A növény likopin tartalma mellett A- és E-vitamin tartalma is felelős lehet a daganatgátló hatásért. Kimutatták, hogy a paradicsom hatóanyagai prosztata tumorban meggyorsítják a programozott sejthalált (apoptózis), mely tulajdonsága a rákos sejteknek nagyon gyenge vagy teljesen hiányzik, ezért is képesek eluralkodni az egész szervezetben. A daganat mellett a jóindulatú prosztata megnagyobbodást is csökkenti a paradicsom. Ezzel is magyarázható, hogy a mediterrán vidékeken, ahol a paradicsom alapélelmiszernek számít, ezek a betegségek ritkábban fordulnak elő. Ezek alapján azt javasolják, hogy naponta egyszer, de hetente legalább 5 nap együnk e zöldségféléből.

Szívbetegségek elleni hatás

A paradicsom az eddigi vizsgálatok szerint védelmet nyújt a szívbetegségek, elsősorban a szívinfarktus ellen. Ennek hátterében valószínűleg az áll, hogy a paradicsomban lévő hatóanyagok képesek gátolni a vérrögképződést, ami az infarktus kialakulásához elengedhetetlen kórélettani tényező. Hatása azonban eltér az ismert vérrögképződést gátló vegyületekétől, (pl. acetil-szalicilsav), így nem kell tartani olyan mellékhatásoktól, mint pl. a gyomorfekély. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy gyógyszereinket ki lehet cserélni a paradicsommal, hanem inkább azt sugallja, hogy a rendszeres fogyasztása megelőzheti a bajt. Akinek azonban fokozott a veszélye a vérrögök kialakulására, azoknál természetesen a gyógyszeres megoldást kell választani, de ebben az esetben is lehet kiegészítésként paradicsomot enni.

Érdekesség hogy a szívinfarktus kockázatát a rendszeres paradicsomfogyasztás a rossz fogakkal rendelkezőkben is csökkenti. Ismert, hogy a
szuvas fogak növelik az infarktus veszélyt, mivel az ott kialakuló baktériumgócok beindíthatják a vérlemezkék összecsapzódását. De ebben a fokozott kockázati helyzetben is mérhető a paradicsom védő hatása. Nőknél igazolták, hogy szintén csökkenti a szívbetegség kockázatát, de csak abban az esetben, ha valamilyen olajjal, elsősorban olívaolajjal együtt fogyasztják. Valószínű, az olaj segíti az egyébként zsíroldékony hatásos anyagok felszívódását, és ezáltal jobban hasznosulnak a szervezetben.

Vörösvértest védő hatás

A vörösvértestek csökkent számát a vérben orvosi nyelven anémiának hívjuk, magyarul pedig vérszegénység a neve. Számos oka lehet a vérszegénységnek, de gyakran előfordul, hogy éppen az alkalmazott gyógyszeres terápia váltja ki a tüneteket. Ilyen problémát okozhatnak egyes vírus elleni szerek, melyeket pl. az egyre gyakoribb vírusos májgyulladások (hepatitis) ellen alkalmaznak. Kimutatták, hogy krónikus májgyulladás gyógyszeres terápiája során kialakuló vérszegénységet sikeresen lehet csökkenteni paradicsom adásával, ami feltehetően szintén antioxidáns tulajdonságával van összefüggésben.

Immunrendszeri hatás

Korábban feltételezték, hogy a likopin és rokon vegyületei képesek fokozni az immunrendszer aktivitását, és ezáltal a betegségekkel szembeni védelmet. Kimutatták, hogy két héten át napi 330 ml paradicsomlé elfogyasztása jelentősen és gyorsan növeli a likopin és más hasonló vegyületek mennyiségét a vérben, míg az immunválasz fokozásra majdnem két hetet kellett várni. Mindez azt jelenti, hogy a paradicsom immunerősítő hatását csak akkor tudjuk élvezni, ha rendszeresen fogyasztjuk, hiszen néhány napos evést követően még nem kimutatható a hatása. Azt igazolták, hogy ugyan kis mértékben, de javítja a dohányosok cigarettázás miatt meggyengült immunválaszát is, ami az újonnan keletkezett sejtek DNS töredezettségének csökkenésében is megmutatkozik.

Népgyógyászati hatás

A népgyógyászatban a paradicsom fogyasztását napsugárzás elleni védelemre, emésztési zavarokra, máj regenerálásra, salakanyagok eltávolítására, valamint ízületi gyulladásokra ajánlják. Ezeket a hatásokat azonban az eddig elvégzett vizsgálatok nem tudták bizonyítani.

 

Javasoljuk használjon tárolódobozt.

A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.


 

Magyar termék

Hozzáadott cukor mentes

Magyar termesztésű alapanyag

Rostos zöldséglé

Natúr termék

OGE3Zj