Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!


Kezdőlap » Összes Termék » Körteszörp - Rostos Szörp Körtéből


Körteszörp - Rostos Szörp Körtéből

img

 

Cikkszám: 10360
Ára : Nettó: 780 Ft
Ára : Bruttó (27.0 %):
990 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Termékleírás

Szörp

Körteszörp - Rostos Szörp Körtéből

0,5 liter

Ára: 990,-Ft/db, Egységára: 1980,- Ft/liter


Rostos szörpök a Hazai Piacról

 

- Tartósítószer Mentes

- Rostos

- Valódi gyümölccsel

- Természetes alapanyagokból

- Magyar termék

- Magyar gyümölcsből

- Kiadós

 

Ez a szörp, zamatos friss magyar körtéből készült.

A körte olyan összetételű gyümölcs, amelyet számos betegség gyógyítására felhasználhatunk.

A gyomorbajosok és a vese bajosok számára a legjobb. A körtét általában gyulladásos betegségek gyógyítására használják, illetve az emésztési rendszerre és a légutak gyógyítására. Ez nem zárja ki azt, hogy a körte hasson az egész testre. Az átlagosnál nagyobb mennyiségű benne a boron, ami a csontok és az izmok állapotára jótékonyan hat. A körte hűsítőleg hat a gyomorhurutra és gyógyítja azt. A körte hasznos lehet a bélhurut gyógyításában.

Az emésztési zavarok mind gyakoribbak az idősödő korban akkor is, ha nem fogyasztanak sokat. Csökken a gyomorsav és a bélmozgás, lelassul az egész emésztési rendszer. Ilyenkor egy körte elfogyasztása jót tesz a gyomornak és az emésztést is felgyorsítja. A körte fogyasztása segít a vért megtisztítani, és ezzel enyhíti a reumatikus fájdalmat.

A körte nemcsak aromás, kellemes ízű gyümölcs, hanem kitűnő vértisztító és idegerősítő gyógynövény is. Nagyon jó húgyhajtó tulajdonsága is van. Hátránya, hogy érzékeny gyomrúak nehezen tűrik. Körtekúrát nedvdús friss körtével végezhetünk, 2-4 napig naponta 2 kg körtét fogyasztunk el, más ételt ne együnk. Körtekúra javasolható magas vérnyomás, érelmeszesedés, vizelethajtás, püffedt lábak, köszvény, artritis betegségek kezelésére.

A nyersen, frissen fogyasztott körte jó hatással van az agyműködésre, megerőltető szellemi munkát végzőknek naponta való fogyasztása javasolható.

Gyomorhurut:

A táplálék, amit fogyasztunk, határozottan kihat egészségünkre. A gyomorbaj kifejlődésére főleg a nitrátok hatnak, amelyek a táplálékunk útján jutnak szervezetünkbe. Egyes országok meghatározott területén is lehet magasabb az emésztőszervi betegség. Ezeken a területeken a talaj magasabb nitrát tartalommal rendelkezik. Az A vitamin tartalmú ételek fogyasztásával megelőzhetjük és gyógyíthatjuk a gyomor gyulladását. A körte kicentrifugázott leve hűsítőleg hat a gyomorhurutra és gyógyítja azt.

Bélhurut:

A hurutos megbetegedés a nyálkahártyák enyhe gyulladását jelenti. A bélhurut kifejlődését a belek nagyfokú ingerlékenysége okozza, amelynek következménye a székrekedés vagy hasmenés. A Betegség tünete, amikor a székrekedés és a hasmenés váltja egymást. A kiváltó ok lehet tej és tejtermék, cukor és fehér liszt fogyasztása. A körte hasznos lehet a bélhurut gyógyításában. De a legjobb, ha megfigyeljük, mely táplálék okozza és elhagyjuk azt.

Emésztési zavarok:

Emésztési zavar akkor áll be, ha valamilyen nehéz sós és fűszeres étellel túl ettük magunkat vagy szintén nagy mennyiségben fogyasztottunk keményítő és fehérje táplálékot, kevés zöldséggel, vagy egyáltalán nem fogyasztottunk zöldséget, ami könnyítené az emésztést. Az emésztési zavarok mind gyakoribbak az idősödő korban akkor is, ha nem fogyasztanak sokat. Csökken a gyomorsav és a bélmozgás, lelassul az egész emésztési rendszer. Ilyenkor egy pohár körte-lé elfogyasztása jót tesz a gyomornak és az emésztést is felgyorsítja.

Köhögésre:

A köhögés a megfázás következménye. A légzőszervek gyulladásos megbetegedését baktériumok és vírusok is okozhatják. A gyógyszer ellenük a C és az A vitamin. Ha a jó savanyú teába szegfűszeget teszünk, elejét vesszük a baktériumok és a vírusok szaporodásának. Az A vitamin a légutak gyulladásos betegségén segít. Megtörténik, hogy csupán a hideg víztől, vagy egyenesen a hűtőből fogyasztott italtól keletkezik nyálkalerakódás a torkunkban, ami köhögésre, vagy torok köszörülésre ingerel. S még egy oka lehet a nyálka keletkezésének a torokban, az ételérzékenység, leginkább a tej. Minden betegség során vegyük figyelembe, mit fogyasztottunk, hogy legközelebb ne essünk ugyanabba a hibába.

Reuma:

A reuma is az önpusztító betegségek közé tartozik. Kialakulhat úgy is, ha valaki tej érzékeny. A tejfogyasztás azok számára, akik érzékenyek rá, különféle betegségeket okozhat. A legegyszerűbb, ha a gyomor az elfogyasztás után hamarosan kilöki a tejet. Azoknál, akiknél ez nem történik meg, idővel a tej fogyasztása immungyengeséget okoz és számos önpusztító betegséget, köztük a reumát. A megfigyelés itt is sokat segíthet. Ha tejfogyasztás után fellángol a fájdalom, nem szabad többé tejet fogyasztani. A körte lé vagy a körte fogyasztása segít a vért megtisztítani és ezzel enyhíti a reumatikus fájdalmat.

Elkészítési módok:

A körte ízletes gyümölcs. Többféleképpen fogyaszthatjuk. Azok, akiknek a veséjükkel probléma van, legjobb, ha a kicentrifugázott levét isszák. Ha szeretjük, egy kevés szegfűszeget is szórjunk rá. Keverhetjük más gyümölcslével is. Gyümölcssalátába is tehetjük. Ha főzzük vagy befőzzük a körtét, ajánlatos néhány szegfűszeget beletenni, nemcsak kellemes ízt kölcsönöz, de a tartósításban is szerepet játszik.

A termés tartalmaz:

víz 79,19-85,5%, cukor 8,93-15,22, savtartalom 0,10-0,59%, tanin 0,17-0,26%,pektin 0,14-0,71%, fehérjetartalom 0,4%, zsírok kb. 0,4%, ásványok 0,14-0,54% ,C-vitamin 0,60-4,70mg%.

Kalóriaérték: kb. 260 J.

Gyógyhatás: cukorbetegség és vérrendszeri rendellenességek és veseelégtelenség kezelésére, a vér felújítására,a szív,a máj és az epe jobb működésére…

A terápiákhoz, melyet csak hozzáértő szakértők segítségével próbálkozzunk, a fa levelét,friss termését,a belőle készült kompótot és a szárított termést alkalmazzák. A gyümölcsöt azonban mindennap fogyaszthatjuk frissen és kompót formájában.

A körte és az egészség

A körte legismertebb fajtái a korai érésű Árpás, a késő nyári Vilmos körte, az őszi Császárkörte, a Hardy-vajkörte, valamint a téli Alexander. Az étkezési körték húsa fehér, lédús, a főzni valók kemények, jellegtelen ízűek; ez utóbbiak tovább tarthatók el.

A természetgyógyászok szerint kitűnő sóoldó és savtalanító hatással rendelkezik, ezért szívesen alkalmazzák köszvény, reuma és vesekő esetén.

Egy svéd természetgyógyász Ebba Waerland körtekúrával gyógyítja az epebetegeket, amikor 3-8 napon keresztül csak körtét ehetnek a páciensek, abból azonban bármennyit. A kúrát gyógyteákkal, gyógyfürdőkkel és talpmasszázzsal egészíti ki. A kúrára azonban csak az érett, lédús, édes fajták alkalmasak, a kemény fajtáktól nem várható eredmény.

A körte vízhajtó anyagai segítik a felhalmozódott méreganyagok kiürülését a szervezetünkből, és napi 4-5 pohár körtelé a hólyaghurutot is enyhíti.

Sok rost található benne, ezért a belek szempontjából rendkívül előnyös, hiszen serkenti a bélműködést, csökkentve ezáltal a székrekedéssel járó panaszokat, továbbá szerepet játszik a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében is.

Ezek az oldhatatlan rostok felerészt a körte héjában találhatók, ezért az érzékeny emésztőrendszerrel rendelkezők esetében puffadást okozhatnak. Nekik javasoljuk, hogy hámozzák meg a gyümölcsöt, esetleg párolják, vagy főzzék is meg. Magas pektintartalmánál fogva csökkenti a különböző zsírok felszívódását, így a vér koleszterinszintjét is kedvezően befolyásolja.
A benne található bór miatt különösen ajánlható a nőknek a változó korban, hiszen a bór gátolja a menopauza utáni csontvesztést és a kalciummal, a magnéziummal, valamint a D-vitaminnal együttműködve segít megakadályozni a csontritkulás kialakulását.

Gyógyító hatását főleg a rostanyagainak köszönheti, ugyanis a sors jelentős mennyiségű vitaminnal és ásványi anyaggal nem áldotta meg. Ennek ellenére a benne található B-vitaminok segítik a tápanyagokból felszabadítani az energiát, így a fáradtság leküzdésére alkalmasak. A kutatások bizonysága szerint a B-vitaminok hiánya fokozott ingerlékenységhez, idegességhez vezethet, nem véletlen, hogy a stressz-készítményeknek is alapanyagául szolgál. C-vitamin is fellelhető a körtében, bár négyet, ötöt is el kell fogyasztani ahhoz, hogy egy felnőtt napi szükségletét biztosítsa. Káliumtartalmának köszönhetően pedig hozzájárulhat a vérnyomás szabályozásához.


A körte a legritkább esetben vált ki allergiás reakciót, ezért a csecsemők elsőként adható gyümölcsei közé tartozik.

 

Körte rostos szörp összetétele:

cukor, körtevelő, citromsav.

Körteszörp

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
energia 1844 kJ / 434 kcal
zsír 0 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 54 g
-amelyből cukrok 52 g
rost 1,1 g
fehérje 0 g
0 g


Vízoldható szárazanyag-tartalom: 60% !

Felbontás után hűtve tárolandó.

 

Magyar termék

Tartósítószer Mentes

Rostos, valódi magyar gyümölcsből

Természetes alapanyagokból

YTc3N