Mit is kínál Önnek a Hazai Piac?

Kíváló magyar termelői termékeket!

És mindezt adalékanyag és tartósítószer nélkül!

 

MAGYAR PRÉSELT GYÜMÖLCSLÉ

100%-os GYÜMÖLCSLEVEK

MAGYAR SZÖRP

MAGYAR TEA és MAGYAR GYÓGYTEA

MAGYAR LEKVÁR

MAGYAR ÉDESSÉG

MAGYAR HÁZI TÉSZTA

HIDEGEN SAJTOLT NAPRAFORGÓOLAJ

MAGYAR TÖKMAGOLAJ

MAGYAR NATÚR OLAJOK

MAGYAR ADALÉKANYAG MENTES LISZT

MAGYAR ZÖLDSÉG

MAGYAR GYÜMÖLCS

MAGYAR BIO MAGOK

MAGYAR HÁZI HÚSÁRU

MAGYAR HÁZI KOLBÁSZ

MAGYAR HÁZI SZALÁMI

MAGYAR HÁZI SONKA

MAGYAR KÖRNYEZETBARÁT TISZTíTÓSZER

MAGYAR ÁLLATELEDEL

MAGYAR GYÓGYFÜVES BOROK

MAGYAR BIO GANODERMA GOMBA KÁVÉ

MAGYAR BIO PECSÉTVIASZGOMBA POR

MAGYAR HOMOKTÖVIS GYÜMÖLCSLÉ

MAGYAR KÉZMŰVES TERMÉKEK

MAGYAR FONOTT KOSARAK

 

Válassza Ön is a hazai natúr és házi termékeket!

Válassza Ön is a Hazai Piacot!


Kezdőlap » Édesség » Xilit - Nyírfacukor 1 kg


Xilit - Nyírfacukor 1 kg

Finn Xilit - Nyírcukor 1 kg

img

 

Cikkszám: 203153
Ára : Nettó: 2 512 Ft
Ára : Bruttó (27.0 %):
3 190 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
 db 

Termékleírás

Xilit - Nyírcukor - Nyírfacukor

1 kg-os Finn Xilit azaz Nyírfacukor

100% növényi alapú finn nyírfacukor


Ára: 3190,-Ft/db, Egységára: 3190,- Ft/1 kg



- Utóízmentes, édes ízű cukrot helyettesítő természetes édesítő.

- A cukorhoz képest lényegesen alacsonyabb energiatartalommal bír

- 100% növényi eredetű

- 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g)

- Glikémiás indexe 7-13 közötti, így diabéteszesek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

- Az alacsony Glikémiás indexű értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukorszint és a testtömeg megtartásához.

- Cukor helyett alkalmazva elősegítheti a fogak egészségének megtartását.


Hogyan használjuk a nyírfacukrot?


A cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal.

Mivel a xilit molekula-szerkezetében viszont eltér a cukortól.
Az élesztő sem képes lebontani, tehát kenyér vagy egyéb kelt tészták készítésére nem alkalmas!

Mihez használjuk a xilitet?


A nyírfacukrot használhatjuk:


- Sütéshez, sütemények, torták, desszertek vagy bármiféle édesség édesítéséhez, a cukor kiváltásához.
- Édesítéshez: kávé, tea
- Befőzéshez, lekvárok, kompótok készítéséhez
- Gabonafélék, müzlik gyömülcsök édesítéséhez
- Szirupok készítéséhez
- Fagylaltokhoz
- Italok édesítésénél ügyeljen a mennyiségre!

Mihez ne használjuk?


- Élesztővel készülő tésztákhoz nem használható, mert a Xilit nem szolgál táptalajul az élesztő gombáknak, így a tészta nem kel meg.

Mennyit?

A Xilitből hasonló mennyiséget használjunk, mint amennyit a cukorból, de ügyeljünk arra, hogy nagy mennyiségben hashajtó hatású.
Napi 30 grammnál többet nem érdemes fogyasztani belőle.

Mikor használjuk?

Van, amikor indokolt, hogy édesítésnél a cukrot helyettesítsük: cukorbetegség, túlsúly és elhízás esetén, bizonyos anyagcserebetegségeknél vagy ha Candida diétán vagyunk.


Cukorbetegeknek mire kell odafigyelniük, ha a nyírfacukrot használják?

A Xilit kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), így fogyasztásával vércukorszint-ingadozás nem, vagy csak alig lép fel, a vércukorszint egyenletesen alacsony marad. A nyirfacukornak lassú a felszívódása így stabil energiaforrást biztosít, miközben a vércukorszintet nem emeli.
A Xilit hasznosulása a szervezetben bonyolultabb mint az egyszerű szénhidrátoké, mivel először cukorrá kell alakulnia, mielőtt felszívódhatna. Az átalakulás és a felszívódás során körülbelül 50% a felhsznosulás aránya, így 100g Xilovit nagyjából 50g szénhidráttal járul hozzá az anyagcseréhez.
Cukorbetegeknek a Xilovitot a szénhidráttartalom szempontjából ugyanúgy kell beszámolniuk, mint a cukrot.

 

Finn termék

Természetes növényi alapanyagokból

NDczMDAwN