Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Webshop


Kezdőlap » Xilit - Nyírcukor » Xilit - Nyírfacukor 1 kg


        

Xilit - Nyírfacukor 1 kg

 

Xilit - Nyírcukor 1 kg


0x

Ár (nettó): 2 197 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 2 790 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Cikkszám: 203153

Részletes leírás

Xilit - Nyírcukor - Nyírfacukor

1 kg-os Xilit / Xilitol azaz Nyírfacukor

100% növényi alapú finn nyírfacukor

 

Ára: 2790,-Ft/db, Egységára: 2790,- Ft/1 kg



- Utóízmentes, édes ízű cukrot helyettesítő természetes édesítő.

- A cukorhoz képest lényegesen alacsonyabb energiatartalommal bír

- 100% növényi eredetű

- 40%-kal kevesebb energiát tartalmaz (2,4 kcal/g)

- Glikémiás indexe 7-13 közötti, így diabéteszesek is nyugodt szívvel fogyaszthatják.

- Az alacsony Glikémiás indexű értékű élelmiszerek fogyasztása az egészséges étrendben hozzájárulhat a normál vércukorszint és a testtömeg megtartásához.

- Cukor helyett alkalmazva elősegítheti a fogak egészségének megtartását.


Hogyan használjuk a nyírfacukrot?


A cukorhoz hasonlóan viselkedik, oldódik, keveredik, ezért sok esetben felcserélhető azzal.

Mivel a xilit molekula-szerkezetében viszont eltér a cukortól.
Az élesztő sem képes lebontani, tehát kenyér vagy egyéb kelt tészták készítésére nem alkalmas!

Mihez használjuk a xilitet?


A nyírfacukrot használhatjuk:


- Sütéshez, sütemények, torták, desszertek vagy bármiféle édesség édesítéséhez, a cukor kiváltásához.
- Édesítéshez: kávé, tea
- Befőzéshez, lekvárok, kompótok készítéséhez
- Gabonafélék, müzlik gyömülcsök édesítéséhez
- Szirupok készítéséhez
- Fagylaltokhoz
- Italok édesítésénél ügyeljen a mennyiségre!

Mihez ne használjuk?


- Élesztővel készülő tésztákhoz nem használható, mert a Xilit nem szolgál táptalajul az élesztő gombáknak, így a tészta nem kel meg.

Mennyit?

A Xilitből hasonló mennyiséget használjunk, mint amennyit a cukorból, de ügyeljünk arra, hogy nagy mennyiségben hashajtó hatású.
Napi 30 grammnál többet nem érdemes fogyasztani belőle.

Mikor használjuk?

Van, amikor indokolt, hogy édesítésnél a cukrot helyettesítsük: cukorbetegség, túlsúly és elhízás esetén, bizonyos anyagcserebetegségeknél vagy ha Candida diétán vagyunk.


Cukorbetegeknek mire kell odafigyelniük, ha a nyírfacukrot használják?

A Xilit kifejezetten alacsony a glikémiás indexe (GI=7-13), így fogyasztásával vércukorszint-ingadozás nem, vagy csak alig lép fel, a vércukorszint egyenletesen alacsony marad. A nyirfacukornak lassú a felszívódása így stabil energiaforrást biztosít, miközben a vércukorszintet nem emeli.
A Xilit hasznosulása a szervezetben bonyolultabb mint az egyszerű szénhidrátoké, mivel először cukorrá kell alakulnia, mielőtt felszívódhatna. Az átalakulás és a felszívódás során körülbelül 50% a felhsznosulás aránya, így 100g Xilovit nagyjából 50g szénhidráttal járul hozzá az anyagcseréhez.
Cukorbetegeknek a Xilovitot a szénhidráttartalom szempontjából ugyanúgy kell beszámolniuk, mint a cukrot.

 

Finn termék

Természetes növényi alapanyagokból

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

NTJjM