Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kapcsolat

Hazai Piac
8451 Ajka
Telefonszám: +36 30 55 00 55 9
info(a)hazaipiac.hu
Rendelési információs email:
rendeles(kukac)hazaipiac.hu

Akciós termékek

Szokásos ár 1 300 Ft
Ár 1 040 Ft
Akciós
Szokásos ár 1 290 Ft
Ár 1 040 Ft
Akciós
Szokásos ár 1 290 Ft
Ár 790 Ft
Akciós

Kezdőlap » Gyümölcslé » Sárgarépa : Alma - Sárgarépa - 100% Rostos Gyümölcs és Zöldséglé 3l


        

Sárgarépa : Alma - Sárgarépa - 100% Rostos Gyümölcs és Zöldséglé 3l

3 literes Sárgarépalé - Zöldséglé

 


2x
Cikkszám: 100310
Ár (nettó) : 2 669 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
3 390 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Részletes leírás

Sárgarépa : Alma - Sárgarépa - 100% Rostos Gyümölcs és Zöldséglé

Natúr Rostos Alma - Sárgarépa Gyümölcs és Zöldséglé Utántöltő

3 liter 100%-os Rostos Magyar Gyümölcs és Zöldséglé

Egységára:1130- Ft/liter

- Tartósítószer és színezék mentes!

- Magyar termelők zöldségeiből, gyümölcseiből készült!

- Hozzáadott cukor mentes!

- Rostos, így nem csak a gyümölcs és a zöldség levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!

 

Miért érdemes ezt választani?

Gyümölcs és zöldségleveink az alap gyümölcslén kívül az ízt adó zöldség velőjét (húsát) is tartalmazzák!

Így ezeknél a rostos termékeknél nem csak a léről beszélhetünk, hanem maga a zöldséghúsról is, melyben értékes vitaminok, rostok és ásványi anyagok vannak.

Ennek köszönhetően ezek a natúr levek ízben és rostokban gazdagok!

A Gyümölcs és zöldségleveink tartósítása tartósítószerek helyett, kíméletes hőkezeléssel történik, hogy az a lehető legtöbb vitamint és beltartalmi értékét megőrizze.

Összetevők: almalé 60%, sárgarépavelő 40%.

Alma-sárgarépa rostos gyümölcs-zöldséglé

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
energia 344 kJ / 81 kcal
zsír 0 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 11 g
-amelyből cukrok 7 g
rost 2,5 g
fehérje 0,6 g
0,06 g

A Sárgarépa

Tápanyagtartalma

Táplálkozási szempontból a sárgarépa legnagyobb értékét magas bétakarotin-tartalma jelenti, de ez a zöldség más karotinokban is bővelkedik (pl. alfa-karotin). A vér alacsony bétakarotin-szintje fokozhatja egyes rákbetegségek kockázatát, és ez a növényi festékanyag a többi karotinhoz hasonlóan jelentős antioxidáns, így a szabad gyökök károsító hatásával szemben véd.

A szervezet a béta-karotint szükség szerint A-vitaminná alakítja át (egységnyi mennyiségű A-vitamint hatszor annyi béta-karotinból állít elő). A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából, de mivel zsírban oldódik, túladagolása és ez a táplálékkal bevitt vitaminra is vonatkozik mérgező lehet, így biztonságosabb a béta-karotin fogyasztása. Az A-vitamin hiányának az egyik legelső tünete a farkasvakság. A szem képtelen alkalmazkodni a gyenge fényhez, ha az ideghártya fény- és színérzékelő receptoraihoz szükséges retinol (A-vitamin) nincs jelen. A vitamin hiánya esetén már napi egy sárgarépa is elegendő lehet a szürkületi látás helyreállításához. A fejlődő világban a 21 év alattiak körében előforduló vakság leggyakoribb oka az A-vitamin-hiány.

A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A vastag sejtfalak miatt a szervezet a nyers sárgarépa bétakarotin-tartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik, és ha az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotintartalmának több mint a fele hasznosul.

Hatékony immunserkentő

Kutatások a karotinok immunserkentő hatását mutatták ki. Jelentősen fokozzák például a csecsemőmirigy (thymus) működését, ami valószínűleg az antioxidáns hatásnak köszönhető. Arra is van bizonyíték, hogy karotinpótlással javítható az immunválasz, és hogy a szájon át adott béta-karotin megfelelő mennyiségbne jelentősen növeli a fehérvérsejtek számát, aktivitását – különösen a T-sejtek számát, amelyek csökkenése jellemző pl. rákbetegségek, AIDS esetén.

Úgy tűnik azonban, hogy az étrendi karotin – annak ellenére, hogy kevésbé szívódik fel – hatásosabb, mint a tablettákban adagolt. Kísérletek szerint a napi 15 mg béta-karotint tartalmazó sárgarépa fogyasztása erőteljesebben növeli a fehérvérsejtek számát és aktivitását, mint az ugyanilyen mennyiséget tartalmazó szintetikus béta-karotin. Ebből arra is következtethetünk, hogy a karotinban gazdag táplálék csupán egyik immunserkentő összetevője a béta-karotin.

Rákmegelőző hatása

Egyes vizsgálatok szerint azoknál a népcsoportoknál, amelyek étrendjében sok a karotionoidban gazdag gyümölcs és zöldség, kisebb a daganatos megbetegedések, különösen a tüdőrák aránya. Az étrendi béta-karotinról kimutatták, hogy nagy mennyiségben csökkenti a hámeredetű tüdő-, bőr-, méhnyak-, légúti, gyomor- és vastagbéldaganatok számát.

Egy amerikai kutatás során azoknál, akiknek vérében a legalacsonyabb karotinszintet mérték, négyszer nagyobb volt a valószínűsége a tüdőrák kialakulásának, mint a többieknél, pedig a két csoport között mindössze napi egy sárgarépa bétakarotin-tartalma volt a különbség! Egy másik kísérletben kétezer emberen 19 éven át követték a táplálkozási szokások és a tüdőrák összefüggését. A 30 éve dohányzó férfiaknál, akik átlagosan a legkevesebb béta-karotint ették, szemben a legtöbbet fogyasztókkal, nyolcszor nagyobb volt a tüdőrák kialakulásának veszélye. A már több éve nem dohányzó embereknél is hasonló eredményt találtak. A magas karotintartalmú táplálkozás a hasnyálmirigy-, a gége-, a nyelőcső-, a prosztata- és a húgyhólyagrák ritkább előfordulásával is összefüggésbe hozható.

Rostjai

Kutatók összehasonlítva a korpa, a káposzta, az alma meg a sárgarépa bélműködésre kifejtett hatását arra jutottak, hogy 1 kiló főtt sárgarépa rosttartalma a székletet puhította, és mennyiségét megduplázta. Ez a hatása a vastagbélrák kialakulásának megelőzésében is szerepet játszhat. Kutatások szerint napi két (20 dkg) nyers sárgarépa, a benne lévő oldható rostoknak köszönhetően átlagosan 11%-kal csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Javasoljuk használjon tárolódobozt.

A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.

 

 

Magyar termék

Hozzáadott cukor mentes

Magyar termesztésű alapanyag

Rostos zöldséglé

Natúr termék

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

Legnépszerűbbek

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

YTVjNjJlM