Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kapcsolat

Hazai Piac
8451 Ajka
Telefonszám: +36 30 55 00 55 9
info(a)hazaipiac.hu
Rendelési információs email:
rendeles(kukac)hazaipiac.hu

Akciós termékek

Szokásos ár 1 290 Ft
Ár 790 Ft
Akciós
Szokásos ár 1 290 Ft
Ár 790 Ft
Akciós
Szokásos ár 1 300 Ft
Ár 1 040 Ft
Akciós

Kezdőlap » Zöldség Gyümölcs Magvak » Brokkoli mag - Bio csíra - Csíráztatás


        

Brokkoli mag - Bio csíra - Csíráztatás

 


2x
Cikkszám: 207135
Ár (nettó) : 780 Ft
Ár (bruttó) (27 %):
990 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  

Részletes leírás

Bio csíra mag - Csíráztatás

 

Bio Brokkoli mag csíráztatáshoz

15g

 

Felhasználás:

Beta-karotin forrás. A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet szervezetünk számára. Kitűnő C-vitamin, folsav és beta-karotin forrás. Rákprevenciós étrend része.Fogyasztható vajaskenyérrel, salátákban, müzlik-ben. Zsenge hagymaízű csíranövény. Kiváló gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat. Sok vitamint (B1, B2, C) és ásványi anyagot tartalmaz (K, Ca, Mg, P, Fe).

Latin megnevezés: Brassica Oleracea var. Italica
Vetés: egész évben vethető.
Egy tányérhoz 1 evőkanál magot szórjunk nedves szűrőpapírra
Hőmérséklet: 20 0C
Öntözés: naponta kétszer öblítsük át friss vízzel.
Csírázási idő: 3-5 nap

 

Csíráztatás :

Azt biztosan mindenki tudja, hogy nyers, hőkezeletlen állapotban érdemes a legtöbb zöldséget fogyasztani, hiszen akkor vitamintartalmuk jóval magasabb. A csírákat is nyersen javasolt fogyasztani.

Vitamintartalmuk igen-igen magas! Több ásványi anyagot tartalmaznak, fogyasztásuk teljesen biztonságos, mentesek a nehézfémektől és minden szennyező anyagoktól. (Ha bio minősítéssel rendelkező csírákról van szó. Csíráztatni ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó csírákat ajánlatos, így csíráink, mentesek mindenféle vegyszerkezeléstől, antibiotikum származéktól, gyom- és rovarirtószertől és egyéb adalékanyagoktól és persze a színező, tartósító, ízfokozó szerektől…
Figyelem! A vetésre szánt magvak csávázottak lehetnek, mely azt jelenti, hogy gombaölőszerrel, és vegyszerrel vannak bevonva a mag védelme érdekében. Csak kifejezetten csíráztatásra szánt magvakat fogyasszunk, ezek mind csávázás mentesek!)

Mesterséges vitaminok a szervezetben csak nagyon kis hányadban szívódnak fel, a csírákból és természetes táplálékokból nyert vitaminok hasznosulása igen magas.

A csírákban rengeteg enzim található. Ezeket elfogyasztásuk után szervezetünk alkotórészeire bontja, majd ezekből építi fel a működéséhez szükséges saját enzimjeit. Az enzimek a szervezetünkben végbemenő kémiai reakciók (anyagcsere folyamatok) gyorsításához és irányításához szükségesek.

Többet érhet rendszeres fogyasztásuk, mint bármely más csodaszeré!!!

Olcsó, vegyszermentes, hatalmas erővel, tiszta energiával rendelkezik, élő és nem halott táplálék.

Ára még annak is elérhető, aki nem tud más egészségesnek nevezett szuperélelmiszerhez hozzájutni, hiszen mit kell megvásárolnunk? Egyedül a magot, aminek zacskója nem egy nagy összeg.

A gabona nem halott, élettelen anyag. Csak alvó, szunnyadó periódusban van, egy túlélési folyamat játszódik le benne, melynek jeleit mi magunk nem láthatjuk. A magocska a számára kedvező pillanatra vár, hogy új növény fejlődjön belőle. A mag egy hatalmas tápanyagraktár, melyből a csírakezdemény, csírácska fejlődik.

Mi kell a csírázáshoz?

Elsősorban nedvesség és megfelelő hőmérséklet. Ha adottak ezek a feltételek, a kis magocska felébred, és csírázásnak indul, mely során hatalmas változások zajlanak le a magban. A növény életében ekkor történnek a legnagyobb változások. A mag keményítőtartalma csökken, és gyorsan hasznosítható cukorrá alakul, hiszen azonnal hatalmas energiára van szüksége a csírának a növekedéshez.

Csírázás közben a magban található telített zsírok mennyisége csökken, szénhidráttá és telítetlen zsírsavakká alakulnak. Az ásványi anyagok mennyisége is nő csírázáskor. A világosban csírázó magok csírái idővel zöld színűre változnak, mivel fény hatására a hajtásokban egy zöld színű anyag, a klorofill termelődik.

A csírák nagy szolgálatot tehetnek a daganatos betegségek elleni küzdelemben is.

És még egy fontos dolog, ami talán hihetetlennek tűnik, de a csírákban a vitamintartalom akár 100- vagy ezerszeres is lehet a kifejlődő növényhez képest.

Nem ördöngősség a csíráztatás, mindenképpen érdemes beiktatni a mindennapjainkba.

A csírák fogyaszthatók salátákban, salátákra szórva, megkent kenyérre szórva, köretekhez hozzákeverve, de akár önmagukban is.

Váljék egészségedre!



Magyar termék

Bio termék

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

Legnépszerűbbek

Létrehozva: www.eshop-gyorsan.hu

MjRjO