Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.
Mik azok a cookie-k? A cookie-k rövid szöveges információk, amelyeket az Ön böngészője tárol. Ezeket az információkat minden weboldal használja, és az oldalak böngészése során cookie-kat tárolnak. Partneri szkriptek segítségével, amelyeket az oldalak használhatnak (például a Google Analytics
Hogyan állítható be a webhely működése a cookie-kkal? Bár javasoljuk, hogy engedélyezze az összes cookie típus használatát, a webhely működését ezekkel a saját preferenciáinak megfelelően állíthatja be az alábbi checkboxok segítségével. A cookie-k kezelésének jóváhagyása után döntését megváltoztathatja a cookie-k törlésével vagy szerkesztésével közvetlenül a böngészője beállításaiban. A cookie-k törlésére vonatkozó részletes információkat a böngészője súgójában talál.
Szükséges (13)
Preferenciális (1)
Statisztikai (15)
Marketing (14)
Nem besorolt (7)
Ezek az információk elengedhetetlenek a weboldal megfelelő működéséhez, például az áruk kosárba helyezéséhez, a kitöltött adatok mentéséhez vagy az ügyfélszekcióba való bejelentkezéshez.Ezek a cookie-k lehetővé teszik az oldal viselkedésének vagy megjelenésének az Ön igényei szerinti testreszabását, például a nyelvválasztást.Ezeknek a cookie-knak köszönhetően a webhely tulajdonosai és fejlesztői jobban megérthetik a felhasználók viselkedését, és úgy fejleszthetik az oldalt, hogy az a lehető leginkább felhasználóbarát legyen. Így Ön a lehető leggyorsabban megtalálja a keresett terméket, vagy a lehető legegyszerűbben vásárolja meg azt.Ezek az információk lehetővé teszik az ajánlatok személyre szabott megjelenítését az Ön számára a korábbi oldalak és ajánlatok böngészési tapasztalatainak köszönhetően.Ezek a cookie-k egyelőre nincsenek külön kategóriába sorolva.
Név
Cél
Lejárat
show_cookie_message
Ukládá informaci o potřebě zobrazení cookie lišty
1 year
__zlcmid
This Cookie is used to store the visitor’s identity across visits and the visitor’s preference to disable our live chat feature.
1 year
__cfruid
This cookie is a part of the services provided by Cloudflare - Including load-balancing, deliverance of website content and serving DNS connection for website operators.
session
_auth
Ensures visitor browsing-security by preventing cross-site request forgery. This cookie is essential for the security of the website and visitor.
Preserves user session state across page requests.
session
rc::a
This cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to
make valid reports on the use of their website.
persistent
rc::c
This cookie is used to distinguish between humans and bots.
session
AWSALBCORS
Registers which server-cluster is serving the visitor. This is used in context with load balancing, in order to optimize user experience.
1., A tésztához való alapanyagokat összekeverjük, majd az egyharmadát egy kivajazott közepes tepsibe hintjük egyenletesen.
Kedvelem a Hazai Piacot
2.,A túrót villával összetörjük, hozzáadunk 2 kanál cukrot és a vaníliás cukrot, majd ezt is a tepsibe hintjük. Erre hintjük az alapanyag újabb egyharmad részét.
Kedvelem / megosztom a cikket
3., A kimagozott meggyet összekeverjük két kanál cukorral, egy kanál búzadarával, majd ezt hintjük a tepsibe.
Kedvelem a Hazai Piacot
4., Ráhintjük a tészta alapanyag maradékát.
5., A tetejére a következő kerül:
A 4 db tojás sárgáját habosra keverjük 2 kanál cukorral, hozzáöntjük a fél liter tejet és a felvert tojásfehérjét. Ezt öntjük a tészta tetejére, majd a vajat rádaraboljuk.
Kedvelem / megosztom a cikket
6., Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütjük. (Míg szép aranyló színe nem lesz.)
Kedvelem a Hazai Piacot
7., Sütőből kivéve kicsit pihentetjük, felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Kedvelem / megosztom a cikket
Jó munkát, sok sikert, jó étvágyat kívánunk!
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Nardai Anita a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének rendfője valamint a Falatnyi Pékség üzemeltetője megmutatta nekünk, hogyan is készül a lusta asszony fánkja, a forgácsfánk, valamint a rózsafánk.
A sok finomság, amit közösen sütöttünk, pillanatok alatt elfogyott.
Megosztjuk a recepteket és a praktikákat veled is!
Olvasd el, hogy is készül!
A lusta asszony fánkja
Kedvelem a Hazai Piacot :) Kedvelem / megosztom a cikket
Vicces, hogy ezt a fánkot milyen egyszerű elkészíteni.
A hozzávalókat összedolgozzuk egy habverővel, majd fél órát hagyjuk állni.
Ügyeljünk arra, hogy a tészta állaga sűrű, de folyós legyen.
Ezek után kanállal a 180°C-os forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük.
Apró praktika:
- A kefirt keverjük el a tojássárgájával. A lisztre morzsoljuk rá az élesztőt, a sót pedig ne az élesztőre tegyük rá.
- Ha elkészítettük a tésztát, akkor nem szükséges azonnal mindet kisütni, hisz hűtőben tárolható, így mindig frissen sütve fogyaszthatjuk! Csak vedd ki a megfelelő mennyiséget, óvatosan keverd át, pihentesd újra egy fél órát szobahőmérsékleten, és már sütheted is!
Forgácsfánk, vagy Csörögefánk
Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket
A rózsafánk elkészítése nagyban hasonlít a csöröge fánkéra, így az első lépések azonosak.
A tojások sárgáját a tejföllel és az olvasztott vajjal összekeverjük.
Ha ezzel megvagyunk, akkor tegyük hozzá a liszthez és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágy nyújtható tésztát kapjunk.
A könnyebb kezelhetőség végett a tésztát kétfelé vágjuk majd két cipót formálunk belőle.
A két cipót letakarva kb. 1 órát pihentetjük, hogy az alapanyagok kellően összeérjenek.
Ezt követően kinyújtjuk, 2-3 mm vastagságúra.
Ha a tészta nyújtásával megvagyunk akkor három különböző méretű pogácsaszaggatóval azonos mennyiséget szaggatunk.
A kapott korongok széleit ~1 cm mélyen 4-8 helyen metszük be.
A bevágott lapocskákból hármat tegyünk egymásra, majd a közepét óvatosan összenyomva megkapjuk a kész fánkocskákat. Ha maradt tojásfehérje, akkor az összerakás előtt a korongocskákat azzal is bekenhetjük középen, hogy jobban összetapadjanak.
180°-os forró olajban sütjük, míg el nem kezd aranybarnára váltani mert amikor kivesszük, még sötétedni fog. Sütés közben csak óvatosan fordítsuk meg, nehogy szétessen. Fontos, hogy először a tetejét süssük ki.
Tálalás előtt porcukorral hintsük meg, majd a közepét lekvárral díszítsük.
Jó sütögetést kívánunk!
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket
Magvas Mézes Sült Alma - Gyors és egészséges finomság
Szinte mindenki fel tudja idézni magában a sült alma illatát.
Most képzeld el mindezt pirított dióval, édes tésztával, aszalt meggyel és szilvával, valamint egy csipetnyi fahéjjal!
Ha valami édesre, mégis természetesre vágysz, akkor ez a sült alma desszert kíváló választás!
Előnye, hogy nagyon hamar elkészíthető, így a váratlan vendégeknek is finom meleg étel különlegességgel szolgálhatunk, vagy egy kis nassoláshoz is tökéletes felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt. Ha netán még nem próbáltad, akkor legyen ez a következő gyors desszert az asztalodon!
Kezdetnek kezdjük el pirítani a diót, majd fél perc múlva adjuk hozzá a tökmagot is.
Mikor a tökmag elkezd pattogni és kigömbölyödni, le is zárhatjuk, hisz a forró serpenyő még tovább pirítja.
Ha jól csináltad, akkor ilyen lesz:
Pirulás közben foglalkozhatunk az almákkal, hisz úgyis meghalljuk a tökmag első pattogását.
Megmossuk, majd a közepét kivágjuk.
Mi improvizáltunk és egy szaggatót használtunk a belső maghéj eltávolítására, mindkét oldalról, valahogy így:
Persze ezt ügyesebben is el lehet végezni :)
Ha készen vagyunk, akkor az almák alját vágjuk egyenesre, hisz majd ide töltjük a sütitésztát és nem akarjuk, hogy kifolyjon.
Ha már a tésztánál tartunk, keverjük is ki az összetevőkből. Nincs más dolgunk, mint egyenletesre keverni, méghozzá olyan állagúra, hogy könnyen az almába tölthető legyen. A legvégén tegyük bele a durvára tört zabkekszet. Ez kellemes kontrasztot ad majd a mi kis finomságunknak. Másik előnye pedig, hogy a felesleges nedvességet is felszívja.
Mi még az aszalt szilva egy kis részét is hozzáadtuk, hisz attól csak finomabb lesz!
Ezek után tegyük az almákat egy tálba, vagy tepsire.
Cseppentsünk mindegyik alá pár csepp olajat, majd jöhet bele a tészta.
Töltsük őket félig.
A pirított magvakat keverjük össze az aszalt meggyel és szilvával, amit előzőleg kellő méretűre aprítottunk, majd töltsük teli vele az almákat.
Ezután jöhet a méz.
Kiskanállal óvatosan csurgassuk, hogy legyen ideje befolyni a magvas aszalványos töltelék belsejébe.
Ha mindezzel megvagyunk, akkor irány az előmelegített sütő és 150-200 fokon készre sütjük.
Íme a végeredmény:
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Az igazán finom és tetszetős fánkokat egyik kedves vásárlónk sütötte nekünk.
Elkértük a bakonyban élő család 1919-es receptjét és kaptunk mellé pár jótanácsot is.
Ezeket a praktikákat ők is felmenőiktől tanulták.
Állítása szerint egyik titka a jó minőségű alapanyagok, valamint a lágyra gyúrt és megkelt tészta, de ezen kívül mást is elárult nekünk az igazi szalagos fánkról.
A recept után ezt el is áruljuk!
Egy kis részlet az 1919-es családi receptkönyvből:
Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket
1. Az élesztőt langyos cukrozott tejbe tesszük és 15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.
2. A tálba szitált lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját, a sót valamint a rumot, majd addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik a tál falától.
3. Az így kapott tésztát takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc.
4. Ha a tészta megkelt, vékonyan lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű szaggatóval fánkokat készítünk. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10-20 percig kelesztjük.
5. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk és csak ezután sütjük ki.
Sütés:
Forró olajban, de alacsony lángon, kis adagokban sütjük. Figyeljünk arra, hogy az olajban is dagadni fog. Amikor beletesszük az olajba, fedőt is tegyünk rá ( kb. 2-3 perc) , majd fordítsuk meg és lassú tűzön a másik oldalát is arany barnára sütjük, ekkor már fedő nélkül.
A kész fánkokat kiszedjük, lecsöpögtetjük (akár egy szűrőkanál is megfelel erre a célra) majd porcukorral megszórjuk, és a közepét lekvárral töltve tálaljuk.
És mi a titka? Azt is elmondták nekünk!
Ami nagyon lényeges a szép szalagos fánkhoz:
A fánk akkor lesz szalagos és könnyű, ha jó alapanyagokból dolgozunk, és lágy a tésztája.
A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van.
A második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég.
Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
Ha mindent jól csináltál, akkor te is ilyen fánkokkal dicsekedhetsz majd:
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Kedvelem a Hazai Piacot Kedvelem / megosztom a cikket
Augusztus 20.-a Szent István államalapító királyunk és egyben az Új Kenyér Ünnepe is. Ekkorra már befejeződtek az aratások és az új gabonából őrölt lisztből megsütötték az első kenyeret.
A kenyérsütésről szerencsére ma már sok információt lehet kapni. Mi is találtunk egy videót, melyet most itt közreadunk, mellékelve két kenyér receptjét is. Használjuk ki az idősek tudását, tapasztalatát, tanuljunk tőlük, hogy mi is tovább adhassuk gyermekeinknek, unokáinknak.
Az élesztőt egy csészében elmorzsoljuk, 1 mokkacukrot teszünk bele, ráöntünk 1 dl langyos vizet, és felfuttatjuk (kb. 15 perc). A sót 4 dl langyos vízben feloldjuk, a lisztet megszitáljuk (ha hideg helyen volt várjunk, hogy átmelegedjen). Megfelelő edénybe tesszük a megszitált, felmelegített lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a langyos sós vízzel a tésztát összeállítjuk és addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz (tésztakeverő gépet is lehet használni). Amikor kész a tészta megformázzuk, jól meglisztezzük, jól meglisztezett konyharuhába tesszük, betakarjuk, meleg helyen kb. 1-2 órát hagyjuk kelni. Amikor megkelt a tészta jól átdagasztjuk, megformázzuk (ilyenkor a tészta feleakkorára visszaesik, de ez nem baj, mert a sütés folyamán ismét megnövekszik). A megformázott kenyeret erősen meglisztezett sütőlapra vagy tepsibe tesszük, éles késsel a tetejét bevágjuk, langyos vízzel jól megkenjük, forró sütőbe tesszük (220-240°C). Kb. 45 percig sütjük. 20 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót, 20 perc után forró vízzel megkenjük a kenyér tetejét, hogy pirosra süljön. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd a megsült kenyeret kivesszük, konyharuhába csavarjuk, majd a megsült kenyeret fa alátétre tesszük hűlni. 1 óra múlva fogyaszthatjuk.
Az élesztőt a csészében elmorzsoljuk, 1 mokkacukrot teszünk bele, ráöntjük az 1 dl langyos vizet és felfuttatjuk. (kb.15 perc) A sót 1 dl vízben feloldjuk. A megszitált lisztet megfelelő edénybe tesszük, közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel összeállítjuk a tésztát, hozzáöntjük a vízben feloldott sót. Tésztát jól átdagasztjuk, míg hólyagos nem lesz. (A tönköly liszttel nehezebb dolgozni, mert több vizet vesz fel, egy kicsit ragad, többször kell liszteznünk kezünket.) A megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt sütőlapra vagy tepsibe tesszük, bevágjuk a tetejét, meleg vízzel megkenjük. Kb. 1 órát kelni hagyjuk (de vigyázzunk nehogy elkeljen). Ha jól megkelt, forró sütőbe tesszük (200 C fok). Kb. 1 órát sütjük. 20 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót. 20 perc után forró vízzel megkenjük a kenyér tetejét, hogy pirosra süljön. Majd a megsült kenyeret kivesszük konyharuhába csavarjuk, majd fa alátétre tesszük. 1 óra múlva fogyaszthatjuk.
Örüljünk a kenyérsütés minden pillanatának, mert nemcsak a végeredménynek lehet örülni, hanem annak, hogy együtt ténykedik a család. A magunk készítette kenyér biztosan finomabb és nagyobb megbecsülést kap, mint a boltban vásárolt. Ne feledjük, a gyerekek a példa után tanulnak.
Jó kenyérsütést kívánunk!
Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Soha el nem fogyó befőtt!
Soha el nem fogyó befőtt!
Főzés, és tartósítószer nélkül!
Pálinkával, mézzel és friss gyümölccsel.
GYORS, EGYSZERŰ ÉS FINOM!
Hozzávalók:
Szezonális gyümölcsök
Almapálinka ( helyettesíthető )
Méz
Nagy befőttes üveg
Fűszerezni lehet levendulával, citrommal, vagy fahájjal is
Hogyan lássunk neki?
Keressünk egy nagyméretű, zárható üveget és a megmosott hibátlan gyümölcsöket tegyük bele, melyre mézet csurgatunk, majd leöntjük almapálinkával.
Fontos, hogy a gyümölcsöt mindig ellepje a mézes és pálinkás lé!
- A pálinka és a méz kíválóan tartósítja a befőttünket!
- Vízzel soha ne higítsuk, a gyümölcsök úgy is levet engednek!
- A gyümölcsöket mindig jól mossuk meg és lecsepegtetve, szárazon adjuk befőttünkhöz!
- Hűvös helyen tároljuk, de figyeljünk oda, hogy a torkos kisgyerekek ne férjenek hozzá, hiszen alkoholt tartalmaz!
Ezután várjuk a következő gyümölcs érését. Addig persze eszegethetünk a mi kis ki nem fogyó befőttünkből.
Az újonnan érő friss gyümölcsöket ugyanúgy az üvegbe tesszük, majd ha kell, újra mézet és szeszt öntünk rá, hogy ezt is ellepje.
Miért nem fogy ki?
A gyümölcsök eltevése ugyanúgy folyamatos lehet, mint a fogyasztása. A befőttünk ha fogyóban van, akkor csak pótoljuk friss gyümölccsel, hisz a lé már adott, és így csak egyre finomabb lesz!
A gyümölcsöket érésük szerint is rétegezhetjük.
Az eper az első, aztán jöhet a meggy, a cseresznye, ribizli, áfonya… végül a szilva.
Egy kis turpisság!
Ízesítéshez tehetünk bele levendulát, egész fahéjat, vagy egy fél citrom levét is.
Ezt a szeszben és mézben áztatott gyümölcsöt felhasználhatjuk koktélokhoz, desszertekhez, süteménybe, vagy így tálalhatjuk a vendégeknek.
Mindenkinél nagy sikere lesz!
Küldd el az ismerősödnek, ha tetszett!
Hazai Piac - Válaszd a Hazait!
A Hazai Piac által Önhöz eljuttatott termékekkel nem csak minőségi és egészséges élelmiszerekhez juthat, hanem magyar emberek, gazdák, termelők és feldolgozók megélhetését is segíti!
A Sütés Jó Móka!
Ha már sütünk, süssünk közösen!
A sütés jó és hasznos elfoglaltság, akár saját tudásunk bővítésére, vagy a tapasztalatok átadására.
A gyerekek is a példa alapján tanulnak, ezért érdemes megtanítani nekik, hogy nem kell kétségbe esni akkor sem, ha elmarad a hétvégi nagybevásárlás.
Az otthon fellelhető alapanyagokból számtalan finom étel készíthető.
Kezdhetjük az alapokkal.
A liszt, szinte minden háztartásban fellelhető, a polcon, vagy a kamrában, így egy igazi finom friss házi kenyér elkészítése bármely családnál jelenthet közös programot.
Aki pedig evett már, a sütőből frissen kivett meleg kenyérből, az tudja, hogy mi is ennek a varázsa.
Az élesztőt egy csészében elmorzsoljuk, 1 mokkacukrot teszünk bele, ráöntünk 1 dl langyos vizet, és felfuttatjuk (kb. 15 perc).
A sót 4 dl langyos vízben feloldjuk, a lisztet megszitáljuk (ha hideg helyen volt várjunk, hogy átmelegedjen).
Megfelelő edénybe tesszük a megszitált, felmelegített lisztet, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a langyos sós vízzel a tésztát összeállítjuk és addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz (tésztakeverő gépet is lehet használni).
Amikor kész a tészta megformázzuk, jól meglisztezzük, jól meglisztezett konyharuhába tesszük, betakarjuk, meleg helyen kb. 1-2 órát hagyjuk kelni. Amikor megkelt a tészta jól átdagasztjuk, megformázzuk (ilyenkor a tészta feleakkorára visszaesik, de ez nem baj, mert a sütés folyamán ismét megnövekszik).
A megformázott kenyeret erősen meglisztezett sütőlapra vagy tepsibe tesszük, éles késsel a tetejét bevágjuk, langyos vízzel jól megkenjük, forró sütőbe tesszük (220-240°C).
Kb. 45 percig sütjük. 20 percig nem nyitjuk ki a sütőajtót, 20 perc után forró vízzel megkenjük a kenyér tetejét, hogy pirosra süljön. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, majd a megsült kenyeret kivesszük, konyharuhába csavarjuk és fa alátétre tesszük hűlni. 1 óra múlva fogyaszthatjuk.
Akinek nincs otthon élesztője, csak lisztje, annak is tudunk ötletet adni.
Kovásztalan kenyér, avagy lepény
Te már készítettél ilyet?
Sokan feledkeznek meg a kovásztalan kenyérről, pedig igazán ősi étkünk.
Napjainkban első sorban candida diétán élők fogyasztanak pászkát, mivel élesztő hozzáadása nélkül készül.
Régen, több ezer évvel ezelőtt, amikor az élesztő jelenlegi fajtája még ismert sem volt, a mindennapi kenyeret a kovásztalan kenyér, vagy lepény jelenthette.
A hozzávalókat a fenti sorrendben egymáshoz keverjük. Majd tésztát gyúrunk belőlük. Az a jó, ha a tészta nem ragad, könnyű vele dolgozni, mint a kekszek alaptésztájával.
Deszkára kinyújtjuk. Kovásztalan kenyérhez kb. ujjnyi vastagságúra, lepényhez pedig egész vékonyra.
Sütőlemezre vagy tepsibe tesszük, és ropogósra sütjük.
A vékonyabb lepényt akár nagyobb serpenyőben is kisüthetjük.
Ugyanúgy fogyasztható, mint a kenyérszeletek, vagy a pirítós kenyér. Finomabbá tehetjük, ha fokhagymával bedörzsöljük. Kenhetünk rá pástétomot, vagy megkenhetik vajjal, márthatjuk tökmagolajba és az olvasztott sajthoz is jól passzol. Ehetünk hozzá salátát, vagy lekvárral megkenve is nagyon finom.
Akinek van, az medvehagymával is bolondíthatja! Mi ezt tettük, hisz mi már tavasszal gyűjtöttünk télire! :) (medvehagymáról itt olvashatsz)
Ez csak néhány ötlet, de engedjük szabadon fantáziánkat, hisz bármit is sütöttünk vagy főztünk közösen, annak biztosan nagy sikere lesz, mert együtt csináltuk!
Küldd el az ismerősödnek vagy kedvelj minket, ha tetszett!
Készítette a www.hazaipiac.hu
Hazai Piac - Válaszd a Hazait!
A Hazai Piac által Önhöz eljuttatott termékekkel nem csak minőségi és egészséges élelmiszerekhez juthat, hanem magyar emberek, gazdák, termelők és feldolgozók megélhetését is segíti!