Kezdőlap » Gyümölcslé » Csipkebogyó : Alma - Csipkebogyó - 100% Rostos Gyümölcslé 3l
Egységára: 1336.- Ft/liter
- Tartósítószer és színezék mentes!
- Magyar termelők gyümölcséből készült!
- Hozzáadott cukor mentes!
- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!
Miért érdemes ezt választani?
Összetevők: almalé 70%, csipkebogyóvelő 30%.
Alma-csipkebogyó rostos gyümölcslé |
||||||||||||||
Átlagos tápérték 100 ml termékben: | ||||||||||||||
energia | 673 kJ / 159 kcal | |||||||||||||
zsír | 0,5 g | |||||||||||||
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | |||||||||||||
szénhidrát | 20 g | |||||||||||||
-amelyből cukrok | 12 g | |||||||||||||
rost | 7,7 g | |||||||||||||
fehérje | 1,3 g | |||||||||||||
só | 0 g | |||||||||||||
Csipkebogyó, a C-vitamin-bomba
Ahogy hidegebbre fordul az idő, a piacon egyre kevesebb idénygyümölccsel és -zöldséggel találkozunk. A népi gyógyászatban már régóta jól ismert csipkebogyó se nem gyümölcs, se nem zöldség, viszont éppen ilyenkor van szezonja!
Friss formájában beszerezhetjük falusi portákról, vagy – ha sikerül találnunk a természetben egy csipkebogyótermő helyet – saját kezűleg szedhetjük le.
A létfontosságú C-vitamin
Minden más vitaminnál nagyobb szüksége van a szervezetnek a C-vitaminra, azaz az aszkorbinsavra. Leginkább az influenza és a meghűléses betegségek megelőzésére és kezelésére, valamint a szervezet roborálására használják, de számos további áldásos hatása is van. Fontos szerepet játszik például a kollagéntermelésben, valamint a csontozat, a fogak és a bőr egészségének megőrzésében – azaz szépít és fiatalít is.
A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.
Segíti a vas felszívódását a szervezetben, megelőzve ily módon a vérszegénységet – e vonatkozásban különösen nőknek érdemes fogyasztaniuk. Antioxidáns hatása okán megköti a káros szabad gyököket, amiben a csipkebogyó esetében különböző egészségvédő molekulák is támogatják. Mindemellett védelmet nyújt a kedvezőtlen környezeti hatások ellen.
További élettani hatások
A csipkebogyó bővelkedik az idegrendszer zökkenőmentes működését biztosító B-vitaminban is. Jelentős mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, azaz fillokinont, ami megelőzi a vérzékenységet, vérzéscsillapító hatású, valamint segít megelőzni a máj különböző funkcionális zavarait. Felfedezhető benne számos létfontosságú ásványi anyag, mégpedig az emberi szervezet számára optimális arányban. Gazdag továbbá antioxidáns flavonoidokban, valamint az A-vitamin-képződéshez nélkülözhetetlen karotinoidokban is.
Csak óvatosan!
A levet kíméletesen hőkezeljük, nem forraljuk, így a vitamin kioldódik a bogyókból anélkül, hogy sérülne. Mint vízben oldódó vitamin, a C-vitamin könnyen és gyorsan kiürül a szervezetből. A folyamatos utánpótlás érdekében ne egyszerre igyunk meg egy nagyobb mennyiséget, hanem kisebb adagokra osztva, a nap folyamán több alkalommal vigyük be a szervezetünkbe!
Hogyan gyűjtjük?
A növény gyógyászati célokra használt termését szeptember környékén gyűjtik. A csipkebogyó drogja kétféle alakban kerül kereskedelembe, szárítva és szőreitől, magvaitól megtisztítva "csipkehúsként". A szárított csipkebogyóban is bőségesen található C-vitamin, azonban a termést frissen szedett állapotában használjuk fel. Az első őszi fagyok idején érdemes szüretelni.
Mire jó?
Már az ókori népek is felismerték gyógyító hatását, főként a sorvadásos betegségek ellen. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.
Javasoljuk használjon tárolódobozt.
A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek