Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Webshop


Kezdőlap » Gyümölcslé » Csipkebogyó : Alma - Csipkebogyó - 100% Rostos Gyümölcslé 3l


        

Csipkebogyó : Alma - Csipkebogyó - 100% Rostos Gyümölcslé 3l

 

3 literes Rostos Csipkebogyólé


0x

Ár (nettó): 2 276 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 2 890 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Cikkszám: 100160

Részletes leírás

Csipkebogyó : Alma - Csipkebogyó - 100% Rostos Gyümölcslé

Natúr Rostos Alma - Csipkebogyó Gyümölcslé Utántöltő

3 literes 100%-os Rostos Gyümölcslé

Egységára: 964.- Ft/liter

- Tartósítószer és színezék mentes!

- Magyar termelők gyümölcséből készült!

- Hozzáadott cukor mentes!

- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!

 

Miért érdemes ezt választani?

Gyümölcsleveink az alap gyümölcslén kívül az ízt adó gyümölcs velőjét (gyümölcshúsát) is tartalmazzák!

Így ezeknél a rostos termékeknél nem csak a gyümölcsléről beszélhetünk, hanem maga a gyümölcshúsról is, melyben értékes vitaminok, rostok és ásványi anyagok vannak.

Ennek köszönhetően ezek a natúr gyümölcslevek ízben és rostokban gazdagok!

A gyümölcslé tartósítása tartósítószerek helyett, kíméletes hőkezeléssel történik, hogy az a lehető legtöbb vitamint és beltartalmi értékét megőrizze.

Összetevők: almalé 70%, csipkebogyóvelő 30%.

Alma-csipkebogyó rostos gyümölcslé

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
energia 673 kJ / 159 kcal
zsír 0,5 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 20 g
-amelyből cukrok 12 g
rost 7,7 g
fehérje 1,3 g
0 g

Csipkebogyó, a C-vitamin-bomba

Ahogy hidegebbre fordul az idő, a piacon egyre kevesebb idénygyümölccsel és -zöldséggel találkozunk. A népi gyógyászatban már régóta jól ismert csipkebogyó se nem gyümölcs, se nem zöldség, viszont éppen ilyenkor van szezonja!

Friss formájában beszerezhetjük falusi portákról, vagy – ha sikerül találnunk a természetben egy csipkebogyótermő helyet – saját kezűleg szedhetjük le.

A létfontosságú C-vitamin

Minden más vitaminnál nagyobb szüksége van a szervezetnek a C-vitaminra, azaz az aszkorbinsavra. Leginkább az influenza és a meghűléses betegségek megelőzésére és kezelésére, valamint a szervezet roborálására használják, de számos további áldásos hatása is van. Fontos szerepet játszik például a kollagéntermelésben, valamint a csontozat, a fogak és a bőr egészségének megőrzésében – azaz szépít és fiatalít is.

A gyepűrózsa bogyója a C-vitaminon kívül számos olyan anyagot tartalmaz, amelyet az emberi szervezet kiválóan tud hasznosítani: pektin, flavonoidok, cukor, alma- és citromsav, cseranyag, A vitamin.

Segíti a vas felszívódását a szervezetben, megelőzve ily módon a vérszegénységet – e vonatkozásban különösen nőknek érdemes fogyasztaniuk. Antioxidáns hatása okán megköti a káros szabad gyököket, amiben a csipkebogyó esetében különböző egészségvédő molekulák is támogatják. Mindemellett védelmet nyújt a kedvezőtlen környezeti hatások ellen.

További élettani hatások

A csipkebogyó bővelkedik az idegrendszer zökkenőmentes működését biztosító B-vitaminban is. Jelentős mennyiségben tartalmaz még K-vitamint, azaz fillokinont, ami megelőzi a vérzékenységet, vérzéscsillapító hatású, valamint segít megelőzni a máj különböző funkcionális zavarait. Felfedezhető benne számos létfontosságú ásványi anyag, mégpedig az emberi szervezet számára optimális arányban. Gazdag továbbá antioxidáns flavonoidokban, valamint az A-vitamin-képződéshez nélkülözhetetlen karotinoidokban is.

Csak óvatosan!

A levet kíméletesen hőkezeljük, nem forraljuk, így a vitamin kioldódik a bogyókból anélkül, hogy sérülne. Mint vízben oldódó vitamin, a C-vitamin könnyen és gyorsan kiürül a szervezetből. A folyamatos utánpótlás érdekében ne egyszerre igyunk meg egy nagyobb mennyiséget, hanem kisebb adagokra osztva, a nap folyamán több alkalommal vigyük be a szervezetünkbe!

Hogyan gyűjtjük?

A növény gyógyászati célokra használt termését szeptember környékén gyűjtik. A csipkebogyó drogja kétféle alakban kerül kereskedelembe, szárítva és szőreitől, magvaitól megtisztítva "csipkehúsként". A szárított csipkebogyóban is bőségesen található C-vitamin, azonban a termést frissen szedett állapotában használjuk fel. Az első őszi fagyok idején érdemes szüretelni.

Mire jó?

Már az ókori népek is felismerték gyógyító hatását, főként a sorvadásos betegségek ellen. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. A bogyóból készített gyógytea influenzás időszakban, meghűléses megbetegedések idején rendszeresen fogyasztandó. Ismeretes gyógyhatása vese- és hólyagbántalmakra, bélhurut és hörghurut esetén. Emésztést javító hatása közismert, gyenge vizelethajtó tulajdonságú. A csipkebogyó készítmények jól használhatók erősítő, üdítő és élvezeti célokra is. Ízjavító hatása miatt gyógynövény-keverékekben, gyümölcs-teákban széles körben alkalmazzák.

 

Javasoljuk használjon tárolódobozt.

A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.

 

Magyar gyümölcslé

Hozzáadott cukor mentes

Magyar gyümölcsből

Rostos gyümölcslé

Natúr termék

Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

MjdmMz