Kezdőlap » Gyümölcslé » Kajszibarack : Alma - Sárgabarack - 100% Rostos Gyümölcslé 5l
Egységára: 858,- Ft/liter
- Tartósítószer és színezék mentes!
- Magyar termelők gyümölcséből készült!
- Hozzáadott cukor mentes!
- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!
Miért érdemes ezt választani?
Összetevők: almalé 70%, kajszivelő 30%.
Alma-kajszibarack rostos gyümölcslé |
||||||||||||||
Átlagos tápérték 100 ml termékben: | ||||||||||||||
energia | 396 kJ / 93 kcal | |||||||||||||
zsír | 0 g | |||||||||||||
-amelyből telített zsírsavak | 0 g | |||||||||||||
szénhidrát | 11 g | |||||||||||||
-amelyből cukrok | 9 g | |||||||||||||
rost | 1 g | |||||||||||||
fehérje | 0 g | |||||||||||||
só | 0 g | |||||||||||||
A sárgabarack
Gyümölcsének szénhidrát-tartalma 8,5 % körüli, kevés 1%-nyi fehérje, nagyjából ugyanennyi rosttartalma van, zsírtartalma elenyésző. 100 gramm kajszibarack energiatartalma 44-51 kcal.
A- és C-vitamin-tartalma (10 mg) igen magas. Két-három szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin igényünket. Hasznos niacin- és fólsav-forrás. Értékes sok sárga béta-karotinja miatt is.
Élettani Hatásai
A béta-karotin a szervezetben alakul át A-vitaminná. Ez a vitamin nélkülözhetetlen a szem ideális működéséhez, szembetegségek esetén pedig kiegészítő kezelésként is jó hatású. Erősíti a körmöket és a hajat.
A benne lévő kénnek szerepe van jellegzetes savanykás édes ízének kialakításában.
Káliumban is rendkívül gazdag, napi káliumigényünket bőven fedezi. Található benne továbbá kalcium, foszfor és sok más fontos elem.
A-vitaminja késlelteti az időskori látásromlást, erős rákellenes hatású, kedvezően hat a zsíranyagcserére, érvédő hatású, serkenti a máj méregtelenítő működését. Héját, gyümölcshúsát pakolásként a bőrre helyezve segíti annak regenerációját.
Ugyanannyi aszalt sárgabarack arányaiban több kalóriát és ásványi anyagot tartalmaz, fogyasztása enyhe hashajtó hatású.
A barack tápanyagai szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos daganatok kialakulásának megelőzésében, erősítik az immunrendszert és fogyasztása jó hatású székrekedés esetén is. A természetes antioxidánsok közül kisebb mennyiségben tartalmaz likopint is, nagyobb mennyiségben pedig flavonoidokat. Mindkét vegyület gyulladáscsökkentő hatású, közömbösíti a szervezetben felszabaduló káros szabadgyököket, összességében pedig egészségvédő és betegségmegelőző szerepük van. Kutatások, kísérletek alapján ezek a vegyületek szerepet játszanak a rákos daganatok (például a prosztatarák) kialakulásának megelőzésében.
Fiatalság és egészség forrása
A sárgabarack jótékony hatása vitathatatlan. Tartalmaz A-vitamint, béta-karotint, B17-vitamint, káliumot, kalciumot, foszfort, C-vitamint és ként. A csontok és a szövetek újjáépítésében fontos szerepe van, így fogyasztása egyaránt javasolt fiataloknak és időseknek.
Növeli a sejtek energiáját, élettartalmát, fokozza a vérképzést, mérsékli az asztmás panaszokat. Vízhajtó, méregtelenítő hatású. Segít leküzdeni a baktériumok, vírusok által okozott fertőzéseket.
Javasoljuk használjon tárolódobozt.
A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.
Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét! |
Legnépszerűbbek