Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Webshop


Kezdőlap » Gyümölcslé » Szeder : Alma - Szeder - 100% Rostos Gyümölcslé 3l


        

Szeder : Alma - Szeder - 100% Rostos Gyümölcslé 3l

 

3 literes Rostos Szederlé


0x

Ár (nettó): 2 276 Ft

Ár (bruttó)(27 %): 2 890 Ft


Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Cikkszám: 100180

Részletes leírás

Szeder : Alma - Szeder - 100% Rostos Gyümölcslé

Natúr Rostos Alma - Szeder Gyümölcslé Utántöltő

3 literes 100%-os Rostos Magyar Gyümölcslé

Egységára: 964.- Ft/liter

- Tartósítószer és színezék mentes!

- Magyar termelők gyümölcséből készült!

- Hozzáadott cukor mentes!

- Rostos, így nem csak a gyümölcs levét, hanem a fontos rostanyagokat, és nyomelemeket is tartalmazza!

 

Miért érdemes ezt választani?

Gyümölcsleveink az alap gyümölcslén kívül az ízt adó gyümölcs velőjét (gyümölcshúsát) is tartalmazzák!

Így ezeknél a rostos termékeknél nem csak a gyümölcsléről beszélhetünk, hanem maga a gyümölcshúsról is, melyben értékes vitaminok, rostok és ásványi anyagok vannak.

Ennek köszönhetően ezek a natúr gyümölcslevek ízben és rostokban gazdagok!

A gyümölcslé tartósítása tartósítószerek helyett, kíméletes hőkezeléssel történik, hogy az a lehető legtöbb vitamint és beltartalmi értékét megőrizze.

 

Összetevők: almalé 70%, feketeszeder velő 30%.

Alma-feketeszeder rostos gyümölcslé

Átlagos tápérték 100 ml termékben:
energia 400 kJ / 94 kcal
zsír 0,7 g
-amelyből telített zsírsavak 0 g
szénhidrát 11 g
-amelyből cukrok 9 g
rost 1,5 g
fehérje 0,5 g
0 g

Az szederfa/eperfa (Morus sp.) az eperfafélék családjába való. Sokan helytelenül szederfaként ismerik, mert termése valóban a szederhez hasonló, de utóbbi egy másik növénycsaládba, a rózsafélékhez tartozik.


A fekete és a fehér eperfa termése


Huszonnégy Morus-faj létezik, legalább száz ismert változattal. Az eperfa széles körben elterjedt Ázsiában, Európában, Észak-Amerikában, Dél-Amerikában és Afrikában is. A legkülönfélébb éghajlati, domborzati és talajviszonyok mellett is megél, a trópusoktól a sarkvidékek déli pereméig, akár még 4000 méteres magasságban is megterem. Ugyanakkor a termőhely hatással van a növény kémiai összetételére.

Az eperfa levelét, ágát és kérgét régóta használják a kínai orvoslásban. A fekete, a piros, és fehér eperfa igen elterjedt szerte Indiában, ahol nagyon népszerű, kedvelt gyümölcs, és termését nem csak nyersen, hanem szárítva is fogyasztják, továbbá lekvárok, gyümölcslevek és likőrök formájában. Ázsiában is sok helyen termesztik, különösen a fehér eperfát, ugyanis a selyemhernyók számára az egyedüli táplálékforrást ennek a fának a levelei jelentik. Gyümölcse Európában is népszerű. Hazánkban is megtalálható sok háznál, de gyakran még a parkokban is, ugyanis a városi régiókban is meghonosodott.

Gyümölcsét éretlenül nem szabad fogyasztani, mert bódító és hallucinogén hatású, de éretten kiváló ásványi anyag (K, Ca, Na, Mg, Fe, Zn), vitamin (B2, B3, C-vitamin), és antioxidáns forrás, mind a fehér mind a fekete eperfa gyümölcse.

Az eperfafélék termései köztudottan gazdag flavonoidforrások, kvercetin, rutin, kempferol, apigenin, luteolin és izokvercetin is található bennük, melyek mind kiváló antioxidánsok. Mind a fehér, mind a vörös és a fekete gyümölcs is gazdag fenolforrás, ezáltal jótékonyan hatnak a szívünkre. Általában a piros és sötétlila színű gyümölcsök ismertek arról, hogy sokkal nagyobb mennyiségben tartalmaznak antioxidáns hatóanyagokat.

A sötétebb színű eperfa-gyümölcsök valóban gazdagok flavonoidokban, antocianidokban, karotinoidokban, és több rostot tartalmaznak, mint a fehér színű gyümölcs, valamint értékes pektinforrások (a pektin nevű poliszacharid fogyasztása igen kedvezően hat egészségünkre, elősegíti az emésztőrendszer egészséges működését, valamint hatékonyan csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet). A fehér gyümölcsben viszont magasabb a fenoltartalom, és a legmagasabb szabadgyök-fogó aktivitással rendelkezik.

A szabadgyökök semlegesítése a szervezetben nagyon fontos, hiszen szinte az összes krónikus megbetegedésben - a szív- és érrendszer betegségeinél, a rákos megbetegedéseknél és az ízületi gyulladásban – szerepük van az igen reakcióképes, káros gyököknek.

Minden vizsgálat, melyben az eperfafélék termését elemezték, azt mutatja, hogy az eperfa termésének fogyasztása, legyen az a fehér, a piros vagy a fekete színű gyümölcs, jelentősen gazdagíthatja étrendünket, és igen fontos szerepe lehet a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban és egészségünk megőrzésében.-források: 1. J Zhejiang Univ Sci B. 2010 December; 11(12): 973–980., 2. Int J Mol Sci. 2012; 13(2): 2472–2480.

 

Javasoljuk használjon tárolódobozt.

A környezet védelme érdekében a dobozt ne dobja el, ha lehet használja újra.

 

Magyar gyümölcslé

Hozzáadott cukor mentes

Magyar gyümölcsből

Rostos gyümölcslé

Natúr termék


Hozzászólások

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első, aki hozzászól! Írja meg kérdését, észrevételét!

Yzc1Y2Q0